octombrie 15, 2024
Justitie

Șeful IPJ Neamț refuză să aplice prevederile acordului.

Ministerul Afacerilor Interne,

Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu statut special-polițiștii din Ministerul Afacerilor Interne MAI are obligatia să încheie contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din parcul propriu în condițiile legii.

Pe cale de consecință, șefilor de inspectorate de poliție le revine obligația închierii unor astfel de contracte.

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului.

Într-un răspuns adresat organizației noastre sindicale precizează că nu a încheiat contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Vă rog să dispuneți măsurile legale pentru tragerea la răspundere disciplinară și penală a șefului IPJ Neamț.

Cu stima, Cănărău Ioan, președinte” (Sava N.).

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am bănuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat să tergiverseze comunicarea informațiilor solicitate prin petițiile polițiștilor, precizează Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.

„Deja se trimit (ilegal, abuziv) pentru soluționare, la MAI. Adică la Grecu. Care o să vă dea flit!”

In cadrul stabilit de legea 544/2001 a informațiilor publice, atunci când instituția petiționată deține informațiile solicitate de petent, este obligată să le comunice.

Min muncii deține ambele adrese pe care chiar ei le-au emis ( exemplarul 2 stă la arhivă, ca la noi) și deține adresele MAI către Ministerul Muncii. Deci nu aveau bază legală să devieze petițiile pentru a fi soluționate de MAI.

Însă Grecu avea nevoie să vină petițiile la ministerul lui, ca să intre el în joc. Adică să apeleze la prietenii de la DIRP să vă dea flit, apoi la prietenii de la DGJ să se judece cu voi, dacă îi arde vreunuia de judecată pe legea 544/2001. Oricum Grecu câștigă 2 ani de judecată în care nu veți avea acces la explicațiile MAI către Ministerul Muncii, dezvăluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.

Adresa Ministerului Muncii către MAI referitor la excelenta!

Obținută pe cale informală. Asta nu înlocuiește obligația MM și MAI să răspundă la petițiile voastre. Ne mai trebuie scrisorile MAI ( se pare că există două corespondențe) către MM ca să descifrăm rebusul excelentă! O public că să le stric un pic, celor de la MM și MAI, tentativa de a tergiversa comunicarea informațiilor care vă interesează.

Dacă cineva îmi face rost de adresele MAI către MM, le publicăm și pe ele, mai precizează Emil Pascut.