Investigația privind dinamica pensionărilor în cadrul Poliției Române, Jandarmeriei Române și Pompierilor
Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că am constatat o diferență de atitudine legată de comunicarea informațiilor solicitate: dacă mulți dintre comunicatorii din Poliție au înțeles să ne livreze materialul în scârbă, cu răspunsuri incomplete și mult întârziate, sfidând limita celor 10 zile de răspuns, impuse de Legea 544/2001, am avut surpriza să primesc răspunsuri de la Jandarmi sau Pompieri odată cu mesajul de confirmare, dezvaluie Vitalie Josanu de la sindicatul Diamantul!
Mai mult decât atât, am primit telefoane de la comunicatori, prin care își exprimau mulțumirea pentru faptul că Sindicatul Diamantul se interesează și analizează și problemele lor. Probabil, aș fi citit cu oarecare scepticism o asemenea informație, dar acesta-i adevărul!
Stimați colegi, jandarmi și pompieri, chiar dacă nu aveți dreptul de afiliere sindicală, aveți posibilitatea să susțineți financiar Sindicatul Diamantul, prin virarea impozitului de 3,5% în contul nostru. Formularul se depune la ANAF până în data de 25 mai, chiar dacă deja ați depus undeva, se ia în considerația ultimul beneficiar. Puteți descărca formularul aici: Spre deosebire de Poliție, am extins perioada de investigare cu încă doi ani, 2018-2019, ca să înțeleg dacă bănuielile mele legate de impactul clasei politice asupra dinamicii pensionărilor în MAI au suport în realitatea statistică. Deja pot afirma cu certitudine: în 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!
Dar vreau să vă prezint datele comunicate de ISU Suceava, absolut extraordinare:
Inițial am crezut că, probabil, comunicatorii au inversat eronat raportul și mi-au pus la dispoziție procentul de ocupare a funcțiilor. Dar analizând cu atenție graficul și pornind de la observația că unitățile de pompieri, jandarmi sunt structuri dislocate în zona urbană și cu personal mult mai puțin numeros decât în poliție, de ordinul câtorva sute pe județ, ajung la concluzia că nu este nici o greșeală!
Acum rămâne să ne imaginăm cum gestionează situațiile de urgență într-un județ deloc ușor, precum Suceava, o unitate cu 28% personal! Aici situația, este mai mult decât disperată și vedem prea bine că mandatul ultimelor 4 ani a adus la decizie o gloată de politicieni iresponsabili, nocivi, în stare să distrugă țara, mai dezvaluie sursa citata.
Sursa: incisivdeprahova.ro.