noiembrie 1, 2024
Diverse

Festivalul de folclor „Iustina Băluțeanu” s-a deschis la Bustuchin.

Festivalul de folclor „Iustina Baluteanu s a deschis la Bustuchin

Analiză critică a Festivalului Folcloric „Iustina Băluţeanu”

În data de 27 iulie 2024, comuna Bustuchin a fost gazda unei noi ediții a Festivalului Folcloric „Iustina Băluţeanu”. Evenimentul a atras un număr semnificativ de copii, dar oare acesta a fost suficient pentru a-l considera un succes?

Secțiunile festivalului: o abordare tradițională

Festivalul a inclus două secțiuni principale: soliști vocali de muzică populară și dansuri populare. Într-o eră în care cultura tradițională este adesea neglijată, această abordare poate fi văzută ca un efort de a păstra și promova tradițiile locale. Dar, oare această abordare este suficient de eficientă în a atrage interesul tinerilor?

Laureații secțiunii de soliști vocali

În cadrul secțiunii de soliști vocali, premiul I a fost câștigat de Cojocaru Daria și Stana Ioana, iar premiul II a fost adjudecat de Mara Giulia și Frățilescu Daria. Pârlăgeanu Denisa și Călău Mihai au primit premiul al treilea. În plus, două premii speciale au fost acordate pentru Copaci Eusebiu și Măruță Diana. Dar, oare aceste premii au fost suficiente pentru a stimula participarea și interesul pentru muzica populară?

Rezultatele secțiunii de dansuri populare

În cadrul secțiunii de dansuri populare, Ansamblul de dansuri din Bustuchin a câștigat premiul I. Premiul al II-lea a revenit Ansamblului de dansuri “Românașul” din Târgu Logrești, iar premiul al III-lea a fost câștigat de către formația de dansuri populare din Grădiștea. Premiul special a ajuns la Ansamblul de dansuri populare din Stejari și Stoina. Mențiunile la această secțiune au fost câștigate de către formațiile “Oltețul” din Sinești și Vladimir. Dar, oare aceste premii au reușit să stimuleze interesul pentru dansurile populare și să promoveze cultura tradițională?

Finanțarea și organizarea festivalului

Premiile au fost acordate de către Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local și Primăria comunei Bustuchin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Însă, oare aceste instituții au reușit să organizeze un eveniment care să aibă un impact real asupra comunității și să promoveze în mod eficient cultura tradițională?

Sursa: Top Secret Craiova